Έντονο το ενδιαφέρον του μικρού για την αλφαβήτα εδώ και καιρό. Θυμάμαι, ήδη όταν ήταν μικρότερος να κάθεται δίπλα μου και να σημειώνει και εκείνος τη δική του λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας.

Προσπαθώ λοιπόν να εμπλουτίσω όλο αυτό το ενδιαφέρον με διάφορες δραστηριότητες αλλά και φυσικά με βιβλία.

Εκμάθηση της αλφαβήτας μέσω ξύλινων γραμμάτων (μοντεσσοριανό αλφάβητο και το ξύλινο αλφάβητο από την εταιρία svoora) αφίσα του αλφάβητου την οποία έχω βάλει σε ευδιάκριτο σημείο ώστε να μπορεί να την παρατηρεί και διάφορες δραστηριότητες…

Στο βιβλίο που θα σας παρουσιάσω η μαμά με τα παιδιά μπαίνουν στην κουζίνα και είναι έτοιμοι για μαγειρική… Μα τι θα φτιάξουν με το ζυμάρι; Κουλουράκια ή μήπως φατσούλες με ματάκια; Τελικά η μαμά τους ξεσηκώνει να φτιάξουν γραμματάκια… Και το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών ξεκινά… Τα γράμματα έχουν ξεχυθεί παντού και είναι έτοιμα για περιπέτειες.

Το κάθε γράμμα παρουσιάζεται μέσα από μικρές αυτοτελείς ιστορίες. Με όμορφα ποιηματάκια και στοίχους σε ομοιοκαταληξία όπου κάθε γράμμα κυριαρχεί στον εκάστοτε στίχο.

Η δε εικονογράφηση του βιβλίου από την Αγγελική Δελεχά εξαιρετική. Σε κάθε σελίδα φαίνεται ευδιάκριτα το κάθε γράμμα (κεφαλαίο και πεζό) στολισμένο με μικρές πινελιές που παραπέμπει στην αντίστοιχη ιστορία.

Στο τέλος του βιβλίου η αλφαβήτα παρουσιάζεται με ένα ωραίο τρόπο στα παιδιά μέσω ενός τραγουδιού.

Ένα βιβλίο ιδανικό για παιδιά δημοτικού αλλά φυσικά και για εκείνα που ξεκινάνε τα μαθαίνουν την αλφάβητο.

Στον μικρό μου πάντως άρεσε ιδιαίτερα!

Το βιβλίο της Μαρίας Βιγγοπούλου-Χύτα σε εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Θύρα για την εμπιστοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.